
 
Q:  In section 2.1 of the RFP, a clear focus is articulated on remote sensing and chem/bio 
sensing. However, in section 2.3.1 it is stated that OTF has decided to remain technology neutral, 
although preference will be given to projects that apply sensor technology within one or more of 
the listed Ohio key industries.  
 
These statements seem to be contradictory.  I would like to know specifically whether the focus is 
on remote & chem/bio sensing or whether it is more broad. 
 
A:  The language in 2.1 is an oversight.  We are, in fact, tech neutral. 
 
 
Q:  In terms of the Joint Use Agreements needed in some cases for WCF, what qualifies as a 
state-supported or state-assisted institution of higher education? 
 
A:  The Ohio Board of Regents has determined that “state-assisted institutions of higher 
education” in addition to public colleges and universities includes private, non-profit, colleges and 
universities in Ohio.   
 
 
Q:  We were wondering if ODOD had a common definition of Sensor that they used when they 
created this RFP opportunity.  We just want to make sure that we are not "too loosely" 
interpreting what ODOD meant by sensor. 
 
A:  There was not a set definition that we used when we created the RFP.  We touch on it 
throughout the RFP, but don't rigidly define it.   
 
 
Q:  I would like to make sure my understanding correct.  I can apply for up to $1 Million of 
Research and Development funding and addition funding (in my case $300,000) of Wright Capital 
Funds.  The Wright Capital Funds can be in addition to the $1 Million R&D funding. 
Is this a correct understanding? 
 
A: That’s correct but those Wright Capital dollars can only be used by a state supported or 
assisted institution of higher education to purchase equipment that will be titled to that institution 
and used collaboratively with you. 
 
 
Q:  The RFP specifies that "applicants must provide evidence that they have had meaningful 
discussions with a [Ohio state-supported institution of higher education] about the JUA at the time 
of the proposal submission"  and that the JUA must be finalized by the time of the Grant 
Agreement (p. 10).  Would a letter sufficiently demonstrate the "meaningful discussion" for the 
proposal submission?  Would a proposal be penalized for not having the JUA at the time of 
submission? 
 
A:  A letter and a draft JUA that’s been worked out between the two parties would be good. 
 
 


